Greenstation i Bergen – världens bäst utformade station med snabbladdare?

I Straume strax utanför norska Bergen har laddstationen Greenstation öppnat. Företaget bakom har haft som mål att bygga en modern laddstation, med enkel betalning och tydliga instruktioner.

– Greenstation ska skapa den bästa laddupplevelsen. Vi ska etablera oss vid centrala stråk i anslutning till de stora städerna och längs vägar med mycket trafik, berättar Jan Erik Ödegård, projektledare för Greenstation.

Genom skyltigenkänning och ett automatiskt kösystem ska laddningen bli enkel och helt bekymmersfri. Vid inpasseringen till stationsområdet hänvisas föraren via en skärm till en specifik laddpunkt.

På en stor skärm i anslutning till laddpunkten finns prisuppgifter och instruktioner. Här står med stor tydlig text vad föraren måste göra för att komma igång med laddningen. Betalning sker enkelt med betalkort, eller helt automatiskt genom skyltigenkänning om man registrerat sig i Greenstations app.

– Greenstation ska vara det mest användarvänliga och sömlösa laddutbudet på marknaden och ska ge alla elbilister en god upplevelse oavsett om de är erfarna eller helt nya med elbil, berättar Roar Nygaard, affärschef.

Norska elbilsföreningen har besökt laddstationen i Straume. Den upplevelsen kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.