Snabba laddningen får Oslo Taxi att välja elbilar från Nio

Nio ES8 - finns bland annat i Norge.

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har precis tecknat ett stort avtal med Oslo Taxi. Taxibolaget har valt bilmärket som sin förstahandsleverantör av bilar till sina förare. Eftersom alla taxibilar i Oslo måste vara helt elektriska senast november 2024 behöver åkerierna hitta lämpliga alternativ.

– Det här är en jätteaffär för oss, och vi är stolta över erkännandet från ett så stort företag som Oslo Taxi, säger Marius Hayler, General Manager för Nio Norge.

Valet föll på Nio eftersom deras bilar kan byta ut hela batteriet i bilen på endast fem minuter. Det som ett alternativ till att snabbladda i runt en halvtimme. Det gör att ställtiderna blir mindre, och att taxibilarna snabbare kan komma ut på vägarna och tjäna pengar igen.

– Yrkesförare med en hektisk vardag får nu möjlighet att snabbt komma ut på vägen igen, säger Glenn Wallander, säljare i Nio Norge. Wallander berättar vidare att avtalet gäller alla Nio-modeller, men att det förmodligen är sex till sjusitsiga Nio ES8 som kommer bli mest populär.

Avtalet gäller alla skandinaviska företag som ingår under Oslo Taxi-paraplyet. Där ingår idag en fordonsflotta på 13 000 fordon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.