FSD Beta: Elon Musk livesänder när hans Tesla kör själv

Elon Musk har gett sig ut på en 45 minuter lång bilfärd för att demonstrera den senaste versionen av sin självkörande mjukvara FSD Beta, version 12. Det hela livesänder han genom plattformen X (tidigare Twitter).

Samtidigt ger Elon och kollegan i bilen också en hel del tekniskt stoff om FSD Beta. Han berättar bland annat om AI-tekniken, hur det neurala nätet fungerar, och att Tesla genom tekniken inte måste hårdkoda in scenarion kring hur bilen ska göra vid farthinder eller agera runt cyklister.

Elon berättar också att Tesla har testförare över hela världen som testar FSD Beta för en global lansering. Bland annat i Nya Zeeland, Thailand, Norge och Japan. Åkturen kan du se i videospelaren nedanför:

Vi får också reda på att FSD i framtiden ska bli mer mänsklig. Mjukvaran ska kunna reagerar på röstkommandon från de i bilen. En passagerare skulle kunna säga: ”Kan du inte ta höger in här, så vi kan se utsikten på den vägen” eller ”kan du inte bara stanna lite snabbt vid kanten där”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.