Volkswagen ID.7 kan bli en ”ny svensk tjänstebilsfavorit”

Under morgonen idag öppnade Volkswagen upp försäljningen av sitt nästa eldrivna flaggskepp Volkswagen ID.7. Intresset kring modellen har varit stort och förutsättningar är goda erfar Volkswagen Sverige.

– ID.7 är en efterlängtad modell som vi tror kommer passa den svenska marknaden väldigt bra. Den har alla förutsättningar att bli en ny svensk tjänstebilsfavorit, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

– Sedan världspremiären i april där Stockholm var en av orterna har vi sett ett mycket stort intresse, så det känns förstås fantastiskt roligt och spännande att nu kunna erbjuda den första versionen, fortsätter Sten Forsberg.

Volkswagen ID.7 kombinerar bra räckvidd, snabb snabbladning med låg förbrukningen vilket gör det till en elbil som blir snabb på de längre tjänsteresorna. Dessutom får den en rymlig interiör – något som jag hade möjlighet att prova under en pressvisning tidigare i år. Här kommer familjen att sitta bra med en god komfort i bekväma säten.

– Nya ID.7 kommer att övertyga kunder över hela världen tack vare sin långa räckvidd, snabba laddning, rymliga interiör och intuitiva handhavande. Modellen sätter därmed den nya standarden för helt eldrivna premiummodeller från Volkswagen, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Tillverkningen av Volkswagen ID.7 för Europa startade vid Volkswagens fabrik i Emden i tisdags. De första leveranserna till de första kunderna i Sverige är planerade runt årsskiftet. Grundpriset är 664 900 kronor.

I samband med bilmässan i München om två veckor kommer Volkswagen dessutom visa upp en fyrhjulsdriven GTX-version. Med lite fler sportiga inslag och lite mer prestanda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.