Första Xpeng P7 levererade i Sverige – nu ska Xpeng växa

I början på augusti efter en lång uppstartssträcka startade leveranserna av Xpengs första bilar i Sverige. Det genom sedanmodellen Xpeng P7 som hade säljstart i februari. Nu ska Xpeng expandera ytterligare.

– De första leveranserna av Xpeng P7 markerar en viktig milstolpe för oss och bekräftar vår förmåga att erbjuda pålitliga och effektiva elektriska fordon på den svenska marknaden. Vi är mycket entusiastiska över att inleda leveranser av bilarna till svenska kunder, säger Elvis Cheng, Vd för Xpeng i Sverige och Benelux.

Redan idag har Xpeng ett samarbete med Bilia där de visar upp sina modeller, erbjuder service och leverans i Göteborg och Stockholm. Vid sidan av det har Xpeng också egna anläggningar i Westfield Mall of Scandinavia och ett servicecenter i Stäket.

Nu har Xpeng också öppnat en tillfällig lokal i köpcentret Emporia i Malmö. Det i väntan på den permanenta lokal som Xpeng ska öppna med Bilia i Malmö mot slutet av året. Anläggningen i Malmö blir Bilias tredje av sitt slag med försäljning, leverans och service.

– Bilias Xpeng anläggning i Smista allé har startat klart över förväntan. Det finns ett väldigt stort intresse för Xpeng, inte bara på vår anläggning utan även på alla våra event runt om i Sverige. Bilia ser fram emot att etablera Bilia Xpeng på ytterligare 3–5 platser under 2023 för att sedan fortsätta växa under 2024, säger Per Avander, Koncernchef Biliakoncernen.

Den senaste statistiken från Transportstyrelsen visar att Xpeng har registrerat sju stycken Xpeng P7 för trafik i landet. Om alla sju är kundbilar framkommer inte. Till hösten startar leveranserna av Xpengs stora suv G9, en elbil som imponerar på många plan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.