Första bilderna på MG Cyberster – en eldriven sportbil

Premiären av MG:s nästa elbil närmar sig i form av den sportiga roadstern MG Cyberster. Nu har de först bilderna på den färdiga elbilen blivit offentliga. Det i samband med att Kinas ministerium för industri och informationsteknologi typgodkänt modellen.

Det vi får se är en liten, tvåsitsig och sportig cabriolet som inte helt osökt för tankarna till MG MGF som kom 1995. Cyberster blir dock halvmetern längre med sina 4535 mm och också runt tre decimeter bredare med en bredd på 1913 mm. Höjden är 1329 mm.

MG MGF vart en nätt sportbil med en vikt på strax över 1000 kilo. Cyberster blir betydande tyngre, delvis eftersom den är större men också då batteripaketet ökar upp vikten. Vikten för Cyberster landar på mellan 1850 och 1985 kilo beroende på version.

Cyberster kan få antingen 19- eller 20-tumsfälgar. Uppgifterna idag förtäljer inget om batteristorlek eller räckvidd.

Cyberster kommer både som bakhjulsdriven och fyrhjulsdriven. Den bakhjulsdriven varianten får en motor på 230 kW (314 hk) medan den fyrhjulsdrivna levererar en total effekt på 405 kW (544 hk). Toppfarten är mellan 193 till 200 km/h beroende på variant.

I samband med att MG presenterade det första konceptet sa man att roadstern ska klara 0 till 100 km/h på under 3 sekunder. Vad den produktionsklara modellen kommer klara framgår dock inte.

På bilmässan i Shanghai under nästa vecka kan vi förvänta oss mer detaljer om modellen. Enligt tidigare uppgifter kan de första kundleveranserna starta under första halvan av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.