MG ska premiärvisa en eldriven sportbil i april

MG planerar att lansera sin första helt eldrivna roadster i april nästa år. Det avslöjar MG:s brittiska kommersiella chef Guy Pigounakis i en intervju. Modellen ska komma lagom till att MG fyller 100 år.

Vi har redan fått se tidiga konceptbilder och filmer på den nya roadstern, som MG valt att kalla MG Cyberster Concept. Den visar en tvåsitsig öppen sportbil. Guy avslöjar att den nya roadstern kommer att erbjudas både som en bakhjulsdriven modell men också som en ”betydligt mer högpresterande” fyrhjulsdriven version.

I konceptform erbjuder Cyberster som bygger på en helt ny elbilsplattform upp till 800 kilometer i räckvidd. Den får också en kraftfull drivlina som tar den från 0-100km/h på under 3 sekunder.

Den ursprungliga tanken var att modellen skulle ses som en värdig ersättare till klassiska modellen MGF som MG presenterade 1995. Efter att den första prototypen nu anlänt till MG i Storbritannien har man delvis tänkt om:

– Ända fram till när modellen kom såg vi den som en naturlig efterföljare till MGF. Det är den verkligen inte. Den siktar på en helt annan sektor av marknaden, berättar Guy Pigounakis.

Vad den nya roadstern ska heta är inte klart. MG har tidigare varumärkesskyddat namnet MG C EV. Spekulationen är därför att det kan bli namnet. Tidningen AutoCar skriver också att de första kundleveranserna är planerade till första halvan av 2024.

Tidigare i år visade MG upp en teaser på den produktionsklara versionen genom en märkligt lågupplöst video:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.