Helt eldrivna Porsche Cayenne ska tillverkas i Slovakien

Tredje generationen Porsche Cayenne. Den eldrivna blir den fjärde generationen.

Efter succén med Porsche Taycan fortsätter den tyska sportbilstillverkaren att satsa på fler elbilar. Planerna inkluderar eldrivna versioner av Porsche Macan med premiär 2024 och Porsche 718 året efter det.

Märkets fjärde eldrivna modell kommer sedan att bli Porsche Cayenne. Nu bekräftar Porsche planerna ytterligare en gång. Samtidigt slår man också fast att den ska byggas i Slovakien.

– Fabriken i Bratislava har gjort ett enastående arbete de senaste åren och har fått flera utmärkelser. Den framtida Cayenne kommer att vara den första helelektriska SUV som tillverkas där, säger Albrecht Reimold, Porsches styrelseledamot för produktion och logistik.

– Jag är säker på att teamet kommer att vara noggrant förberedda och när det är dags leverera i karakteristisk Porsche-kvalitet, tillägger Albrecht Reimold.

Porsche passar också på att bekräfta också en femte elbil. Det blir också en SUV som ska placera sig över Porsche Cayenne. Produktionen av den ska starta i Leipzig under andra halvan av detta årtiondet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.