Ford har tre nya elbilar på gång i Europa inom två år

I Sverige erbjuder Ford idag endast elbilen Ford Mustang Mach-E på personbilsfronten. Inom transportsektorn finns stora skåpbilen Ford E-Transit och kommande hantverksfavoriten Ford E-Transit Custom.

Men planerna framåt inkluderar så klart fler helt eldrivna personbilar. Tre modeller finns klara för tillverkning här i Europa. Två av dem ska tillverkas vid en anläggning i Köln.

Den första elbilen kommer att rulla av produktionslinan i Köln under nästa år. Den tar formen av en mellanstor-suv speciellt framtagen för Europa. Under 2023 kommer fabriken producera 30 000 exemplar av modellen.

Under mitten av 2024 ska Ford introducera ytterligare en modell vid produktionslinan i Köln. Denna gången rör det sig sannolikt om en något större elbil. På sikt ska anläggningen nå en årlig produktionsvolym om 200 000 elbilar.

2024 kommer Ford dessutom att introducera en helt eldriven version av den populära småbilen Ford Puma. Tillverkningen av el-Puman kommer att ske i Rumänien. Puma är idag Fords bästsäljande bil i Europa.

– Dessa nya elbilar från Ford signalerar den totala omvandlingen av vårt varumärke i Europa. En ny generation av nollutsläppsfordon, optimerade för en uppkopplad värld som erbjuder våra kunder enastående användarupplevelser, säger Stuart Rowley, chef för Ford i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.