Fisker visar upp offroad-modell av elbilen Fisker Ocean

Nästa år ska tillverkningen av elbilen Fisker Ocean starta. Den eldrivna SUV:en som bland annats utrustas med solpanaler för extra räckvidd ska kosta från $37 500 i USA. Elbilen spås bli en direkt utmanare till Tesla Model Y.

Nu utmanar Fisker en helt annat bil från Tesla. Nämligen Tesla Cybertruck. Fisker delar med sig av två bilder som visar bilen Ocean med vad de kallar ”ett extremt off-road-paket”.

– Det extrema offroadpaketet Force Electric kommer med extra vridmoment och fyrhjulsdrift, perfekt för terrängkörning, skriver Fisker.

Paketet innehåller bland annat bättre luftfjädring, terränghjul, extra belysning, stötdämpning och takräcken för att nämnda några funktioner.

Fisker Ocean, i sin mer otämjda originalmodell kommer utrustad med ett batteripaket på 80 kWh. Det ska ge en räckvidd uppåt 480 km. Årligen beräknas solpanelerna ge 1 600 km exta räckvidd om året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.