Här är elbilen från Fisker Inc – som du bara kan låna via en app

Redan för två år sedan sa dansk-amerikanska entreprenören Henrik Fisker att han skulle förändra synen på framtidens rörlighet. Hans bolag Fisker Inc skulle lansera en elbil i ett helt nytt segment.

Nu har Fisker Inc visat upp en eldriven SUV, utrustad med ett 80 kWh-batteri och en räckvidd på omkring 40-60 mil. Bilen har man valt att kalla Fisker Ocean. Vad är det revolutionerande då?

Du kommer inte kunna köpa bilen, utan den ska endast finnas tillgänglig via en mycket flexibel leasinglösning, menar Fisker Inc. Fisker Ocean kommer visa upp en produktionsfärdig elbilen den 4 januari 2020.

Bland detaljerna nämner också Fisker taket med inbyggda solpaneler som ska kunna ge omkring 1600 km om året i gratis räckvidd. Bilens interiören, tyger och mattor är gjorda av återvunna fisknät, tyg eller flaskor. Däcken kommer tillverkas av återvunna bildäck.

Tillverkningen ska starta i slutet på nästa år med de första storskaliga leveranserna under 2021, men redan den 27 november i år kommer man kunna lägga en reservation genom en app.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.