Fisker Pear har 4 000 förbokningar – visar ny bild på elbilen

Tillverkningen av Fiskers andra elbil ska starta 2024. Målet är då att lansera en kompakt elbil med ett pris under 300 000 kronor ($30 000). I samband med senaste kvartalsrapporten berättar Fisker att man nu tagit in 4 000 förbokningar på elbilen.

Fisker ska tillverka Pear tillsammans med Foxconn vid en nyförvärvad anläggning i Ohio. Den årliga produktionsvolymen ska uppgå till 250 000 enheter när fabriken når full takt.

Fisker Pear kommer vara baserad på en helt ny plattform utvecklad av Fisker. Den plattformen har fått namnet SLV1. Fisker beskriver plattformen som ”en banbrytande elektrisk arkitektur med ny avancerad förarassistansteknik”.

Även om det är ett par år kvar till produktionsstarten så räknar Pear med att ha en körduglig prototyp klar till slutet på det här året. Det framkom i samband med senaste kvartalsrapporten. Idag delar Fisker med sig av en helt ny bild på Pear. Den ser du överst i den här artikeln.

I ett led att pressa priserna har Fisker sagt att man ska omdefiniera hur man bygger en elbil. Målet är att minska på antalet delar och göra dem enklare.

– Ny teknik och unika funktioner ska ersätta det traditionella, har Henrik Fisker sagt i en tidigare intervju.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.