Autocar: BYD Seal kommer till Sverige

I förra veckan kom nyheten att den kinesiska biltillverkaren BYD kommer till Sverige. Närmare bestämt i oktober genom Hedin Bil. Först i september skulle det bli officiellt vilka elbilar BYD kommer att erbjuda i Sverige.

Nu skriver brittiska Autocar att elbilen BYD Seal kommer bli en av de modellerna som kommer till Sverige innan årsskiftet. BYD Seal hade premiär i Kina strax innan sommaren. Den har snabbt blivit dubbad till en direkt utmanare till Tesla Model 3.

I Kina erbjuds BYD Seal i flera varianter. En Standard Range-modell med ett mindre batteri och en Long Range och Performance-modell med ett större batteri.

I sitt absoluta topputförande levererar BYD Seal 525 hästkrafter (390 kW) genom dubbla motorer. Den får ett batteri på 82,56 kWh och en räckvidd på runt 650 kilometer (NEDC).

Den något mer nedtonade Long Range-varianten blir bakhjulsdriven, får 308 hästkrafter (230 kW) och en räckvidd upp till 700 kilometer (NEDC).

Standard Range-versionen blir bakhjulsdriven med en motor på 150 kW (201 hk), ett batteri på 61,44 kWh och en räckvidd på 550 kilometer (NEDC).

I videon nedan kan du se när Youtuber Wheelsboy kollar in BYD Seal:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.