Ny bild på elbilen Fisker Pear – ska kosta under $29 000

I november startar tillverkningen av uppstickaren Fiskers första elbil. Då rullar suven Fisker Ocean av produktionslinan. På tur efter Ocean står elbilen Pear som ska bli ”en kompakt elbil med ett lågt pris”.

Vi vet sedan tidigare att produktionen av Pear ska starta 2024 i samarbete med Foxconn vid en anläggning i Ohio, USA.

Idag får vi se en ny bild på Fisker Pear, tillsammans med en mer exakt prisuppgift. Nu berättar märkets grundare att elbilen ska få ett pris under $29 000 (cirka 290 000 kronor, före skatter och avgifter).

En gissning är att prislappen i Sverige då skulle starta på omkring 400 000 kronor. Det är 50 000 kronor lägre än instegsmodellen av Fisker Ocean. Henrik Fisker berättar att man jobbar på att pressa priserna:

– Vi jobbar just nu för fullt med att omdefiniera hur man bygger en prisvärd elbil. Vi minskar på antalet delar och gör dem enklare. Lägger till teknik och unika funktioner för att ersätta det traditionella, skriver Henrik i ett inlägg på Instagram.

Han avslutar med att berätta att han förväntar sig kunna visa en prototyp av Fisker Pear tidigare än planerat. Det utan att gå in på ett mer exakt datum.

Utöver den nya bilden ovanför, har vi sedan tidigare också fått se teaserbilden nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.