Köpet av elbilen Nevs Emily GT klart: ”Arvet från Trollhättan ska väckas till liv”

Jihad Muhammed för EV Electra och Nevs VD Nina Salander.

Idag har Nevs meddelat att elbilsprojektet Nevs Emily GT och Nevs Pons har fått en köpare. Det blir den libanesisk-kanadensiska biltillverkaren EV Electra med affärsmannen Jihad Mohammed i spetsen som tar över verksamheten.

Jihad Mohammed berättar att han investerar inte bara i Emily GT utan också i Trollhättan och kompetensen.

– Vi fick inte bara Emily i obligationer. Vi fick det personliga, erfarenheten från människorna som vill återuppväcka arvet. Arvet från Trollhättan. Folk ska börja jobba i Trollhättan igen, säger Jihad Mohammed.

Redan i januari ska de första personerna börja arbeta för det som går under arbetsnamnet EV Electra Sweden. Under våren kommer man sedan växla upp för att vara helt igång med arbetet och utvecklingen av en elbil i Trollhättan runt juni. Jihad talade om att köpa tillbaka allt som sålts och bygga den största elbilsfabriken i Europa.

– Vi kommer att vara redo att berätta mer i juni, avslutade Jihad Mohammed.

Klart redan nu är att modellbeteckningen Emily GT kommer att bevaras när modellen lanseras under sitt nya fullständiga namn EV Electra Emily GT.

Undertecknad intill Nevs Emily GT på eCarExpo i Göteborg.

– Det är fantastiskt att vi har hittat en köpare som ser värdet i arvet från de klassiska bilar som byggts och utvecklats i Trollhättan under åren. Dagens besked är underbart, kommenterar Nevs VD Nina Selander.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.