Tesla Model S och Model X tillbaka i Sverige – efter paus på två år

Pressbild: Tesla

Leveranserna av Tesla Model S och Model X återstartar nu i Europa efter ett uppehåll på närmare två år. De två modellerna fick en uppdatering inför 2021 och har sedan dess endast levererats i Nordamerika. 

Biltransporter med Model S och Model X Plaid har siktats runtom i Europa, och även i Sverige. Leveranserna är nära, och flera svenska beställare har fått besked om upphämtning innan årsskiftet. 

På vissa håll i Europa har leveranserna redan kommit igång. Bland annat i Tyskland. I ett videoklipp (på tyska) delar en av de första kunderna med sig av sin leverans av en Tesla Model X Plaid.

Utöver mer prestanda och några mindre exteriöra uppdateringar har Model S och Model X också fått en helt ny interiör. Speciellt utmärkande är den halva ”yoke-ratten” och avsaknaden av traditionell blinkersspak.

Signumet för Plaid-varianterna av Model S och Model X är hissnande prestanda. Tesla Model S Plaid får en räckvidd på upp till 600 kilometer, en toppfart på 322 km/h och klarar 0 till 100 km/h på 2,1 sekunder. Modellen får också dragkrok och får dra upp till 1600 kilo.

Model X Plaid har räckvidden 528 kilometer, toppfarten 262 km/h och klarar 0 till 100 km/h på 2,6 sekunder. Model X får också dragkrok och kan dra upp till 2 250 kilo.

De svenska priserna startar på 1 549 990 respektive 1 587 990 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.