Tesla får rätt att beställa ersättningsskyltar för att runda blockaden

Anställda vid Postnord delar inte ut registreringsskyltar till Tesla som en sympatiåtgärd till IF Metalls strejk mot biltillverkaren. Sedan blockaden trädde i kraft har Tesla rundat den genom att istället beställa ersättningsskyltar direkt hem till bilens första ägare.

Rutinerna för ersättningsskyltar är egentligen till för att ersätta skadade eller stulna skyltar. Att Tesla istället använt systemet för att runda blockaden har väckt en del frågor eftersom det aldrig var tänkt att användas på det viset.

Sedan det blev känt att Tesla använt tjänsten för att komma över skyltar till sina nya bilar meddelade Transportstyrelsen i december att man skulle se över regelverket. Nu berättar Transportstyrelsen för SVT att de inte kommer utreda frågan vidare.

– Den möjligheten finns utifrån ett serviceperspektiv, exempelvis att en verkstad ska kunna bistå ägaren av ett fordon att beställa nya registreringsskyltar via direktanmälan. Myndigheten kommer inte i dagsläget att gå vidare med en utredning gällande denna servicemöjlighet, skriver Susann Dahlberg Karlsson, sektionschef för Fordonsinformationsavdelningen på Transportstyrelsen i ett mejl till SVT.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.