Elli växer och har nu 400 000 laddpunkter i Europa

Volkswagens laddningstjänst Elli har dubblat antalet anslutna laddare på 18 månader. Idag finns det 400 000 laddpunkter i Europa tillgängliga genom laddningstjänsten. Tjänsten inkluderar nu 800 operatörer från 27 länder.

Genom Elli vill Volkswagen göra det enklare att ladda elbilen till fasta enhetliga priser över hela Europa. Ett av de senare tillskotten är Vattenfall InCharge som kopplades på tidigare i höst med 24 000 laddpunkter i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Norge.

Dessutom har Elli anslutit det stora snabbladdningsnätverket Fastned. Över 1000 snabbladdare i Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Frankrike och Schweiz har tillkommit. Fastned är kända för sina snabba 300 kW-laddare som dessutom ofta står under tak.

– Nyckeln till en vardag med elbilar är enkel laddning utan räckviddsångest. Vi har tagit ett stort kliv närmare vår vision genom att nu kunna erbjuda 400 000 laddplatser i Europa, säger Elke Temme, vd för Elli och Senior Vice President för Laddning & Energi på Volkswagen AG.

– I linje med vår NEW AUTO-strategi erbjuder vi nu det största ekosystemet med laddare för elbilister i Europa och fortsätter att pressa full fart framåt i vårt arbete med att utöka laddningsnätverket, tillägger Elke Temme.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.