Vattenfall InCharge ansluter sig till We Charge och Elli

Laddningsoperatören Vattenfall InCharge har ingått ett samarbete med tyska Elli. Det innebär att operatörens laddare nu finns tillgängliga i Volkswagens laddningstjänst We Charge.

We Charge samlar laddare från flera olika operatörer. Det gör det möjligt att ladda med en och samma app eller laddbricka på många olika publika destinations- och snabbladdare.

Tjänsten erbjuder också en enhetlig prisbild för flera olika laddnätverket. Det gör det enklare att hålla reda på kostnaderna vid publik laddning. We Charge erbjuder flera olika prisplaner beroende på vilket medlemskap man väljer.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ännu fler laddpunkter via We Charge. Även om den största delen av all laddning sker vid hemmet är det förstås viktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga, säger Sofia Granfors, E-mobilitychef på Volkswagen Sverige.

Elli är öppna för alla

We Charge är tjänsten som är kopplad till de som kör elbilar från Volkswagen. Bakom tjänsten står dock Elli som vem som helst, oberoende av bilmärke, kan ansluta sig till.

Tillskottet av Vattenfall InCharge innebär nu att We Charge erbjuder fler än 24 000 publika laddpunkter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna. Sedan tidigare ingår bland annat laddare från Recharge, Ionity och Mer i nätverket.

– Det är glädjande att nu även kunna erbjuda Volkswagens kunder tillgång till vårt publika laddnätverk via Volkswagens egna laddtjänst We Charge. Samarbeten av den här karaktären är viktiga för att underlätta och bredda alternativen för hur elbilskunder kan ladda, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility i Norden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.