Elektriska Porsche Macan satt på prov inför lanseringen

Porsche har låtit sin nästa elbil Porsche Macan genomgå ett omfattande och krävande testprogram som en del av förberedelserna inför den kommande världspremiären. Utvecklingsingenjörerna har inte sparat in på några kostnader under testerna av den nyutvecklade modellen för att säkerställa att den lever upp till namnet Porsche.

Nu får vi i en ny film följa med Porsches ingenjörer, testförare och racingföraren Timo Bernhard  på den resa som eldrivna Porsche Macan har fått genomgå. Hittills har de kamouflerade Macan-prototyperna kört mer än tre och en halv miljon testkilometer på testbanor och allmänna vägar.

– När vi utvecklar en ny modell handlar det alltid om kördynamik och precision. Det är Porsche. Det ligger i vårt DNA. Men det handlar också alltid om effektivitet. Och design, berättar Jörg Kerner, Vice President Product Line Macan.

Filmen ser du i videospelaren nedanför:

Porsche Macan bygger på den nya elbilsplattformen PPE som är utvecklad tillsammans med Audi. Den 800-voltsbaserade plattformen ska bland annat prestera mycket väl vid snabbladdning. Laddeffekten är upp till 270 kW och att ladda det 100 kWh stora batteriet från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 22 minuter.

Macan kommer erbjudas med en rad olika motoralternativ, men några av nyckelvärderna är en totalt motoreffekt på 450 kW (603 hk) som ska klara 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder. Toppfarten är 250 km/h. Räckvidden ska bli över 500 kilometer (WLTP) på samtliga modellervarianter.

När Porsche Macan kommer ha premiär har inte kommunicerat officiellt ännu, men enligt insatta källor ska det ske inom en inte allt för avlägsen framtid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.