Eldrivna Audi A6 Avant nästan redo för premiär

Konceptet Audi A6 Avant e-tron.

Konceptet Audi A6 Avant e-tron ger en förhandsvisningen om framtidens eldrivna kombi från Audi. Konceptet mäter nästan fem meter i längd och bjuder på en lång och slank kombitaklinje. Målet är att leverera en praktiskt och mångsidig elbil med lång räckvidd i premiumklassen.

Audi har bekräftat att man kommer att visa upp den produktionsklara Audi A6 Avant e-tron under detta året. Nu har brittiska Autocar kommit över ett gäng bilder på en maskerad prototyp som visar att utvecklingsarbetet går framåt. De kan du se nedan:

Den eldrivna kombin bygger på PPE-plattformen som Audi snart lanserar i sin nya elbil Audi Q6 e-tron. Plattformen får ett batteri på 100 kWh och i kombins fall väntas det räcka till att leverera en räckvidd på runt 700 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.