Tesla dumpar priserna på Tesla Model Y – med 55 000 kronor

Tesla har natten till idag sänkt priserna rejält på sin populäraste bilmodell Tesla Model Y. Prissänkningen kommer nästan på årsdagen efter att Tesla plötsligt överraskade en hel bransch genom att sänka priserna rejält för ett år sedan.

– I vår strävan att påskynda världens övergång till hållbar energi, är ett nyckelfokus för oss 2024 att möjliggöra att Tesla blir mer tillgänglig för fler och fler människor. Vårt mål är att uppnå detta genom att utnyttja våra innovativa ingenjörs- och tillverkningsprocesser, som gör produktionen mer tids- och kostnadseffektiv. Genom att överföra effektivitetsvinsterna till våra kunder kan vi göra vår produkt ännu mer prisvärd, skriver Tesla i en kommentar.

Bakhjulsdrivna Model Y kostar nu från 534 170 kronor, en sänkning med 40 000 kronor. Störst är sänkningen på Tesla Model Y Long Range, och det med 54 000 kronor, där priset nu börjar på 614 170 kronor. Tesla Model Y Performance är också prissänkt, med 45 000 kronor.

ModellNytt prisTidigare pris
Model Y RWD534 170 kr574 170 kr
Model Y LR614 170 kr669 170 kr
Model Y P664 170 kr709 170 kr

2023 blev ett rekordår för Tesla där Model Y var den volymmodell som stack ut. Model Y har gjort ett tydligt avtryck i Europa:

– I Europa ersatte hundratusentals bilägare sina fossildrivna bilar med Tesla. Model Y blev den mest sålda bilen, alla kategorier, i Sverige, Danmark, Island, Norge, Nederländerna och Schweiz. Den tog titeln – mest sålda elbilen – i flera länder, inklusive Finland, Österrike, Kroatien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Italien, Portugal, Slovenien, Spanien, Norge, Island, Danmark och Sverige med flera, skriver Tesla.

Tesla uppmärksammar också att Model Y slog ett rekord från 1986 som den mest sålda bilen under ett års tid i Danmark och att Tesla slog ett 33 år gammalt rekord för det mest sålda bilmärket på Island.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.