Elbilen Opel Mokka-E får längre räckvidd och nytt namn inför 2023

Inför nästa år har Stellantis-koncernen förbättrad flera av de elbilarna man lanserat på den europeiska marknaden. Tidigare i höst fick vi veta ett Peugeot e-208 får längre räckvidd inför nästa år.

På tur står nu koncernsyskonet Opel Mokke-E som bygger på samma plattform. Den blir effektivare, mer kraftfull och får längre räckvidd. Opel väljer också att byta namn på modellen. Istället för suffixen ”E” blir det nya namnet nu Opel Mokka Electric.

Nya Opel Mokka Electric får en kraftfullare motor med en effekt på 115 kW (156 hk) mot tidigare 100 kW (136 hk). Genom ett nytt förbättrat batteri på 54 kWh ökar också räckvidden till 406 kilometer. En ökning med närmare 70 kilometer.

Snabbladdning kommer vara möjlig med upp till 100 kW. Det innebär att det tar ungefär 30 minuter att ladda upp till 80 procent. Ombordladdaren för AC-laddning är på 3-fas 11 kW.

Det finns ännu inga uppgifter om Opel Mokka Electric får ett nytt pris i Sverige i samband med uppdateringen. Just nu kostar Opel Mokka-e från 494 900 kronor.

– Sedan lanseringen har vår extraordinära kompakta SUV imponerat med sin djärva och rena design, individuella karaktär och bevisade lämplighet för dagligt bruk. Med en ny drivlina och ett större batteri gör vi nu Mokka Electric ännu kraftfullare, ännu effektivare och bättre. Detta är Opels syn på genomtänkt ”Greenovation”, säger Opels vd Florian Huettl.

I grund och botten delar nya Mokka Electric plattform med nya eldrivna kombin Opel Astra Electric som kommer nästa år. Opel har startat en offensiv för att erbjuda minst en eldriven version av alla sina modeller till 2024. År 2028 ska Opel vara ett helelektriskt märke i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.