Elbilen från Mercedes med 8 sittplatser i vintertest

I år är det säljstart för en ny eldriven minibuss på den svenska marknaden. Sedan tidigare finns Nissan e-NV200 eller Tesla Model X för den riktigt stora familjen. Snart kommer 8-sitsiga Mercedes EQV.

Just nu har Mercedes genomfört omfattande vintertester i Svenska Arjeplog. Målet är att testa kylans påverkan på drivlinan men också vägegenskaperna. Testerna rapporteras ha fallit väl ut. Batterierna, precis som på de flesta elbilarna, är placerade lågt i golvet. Den låga tyngdpunkten ger därmed bilarna en exceptionell väghållning.

– Vi bad verkligen EQV om allt den kunde ge och den levererade, säger Benjamin Kaehler från Mercedes.

Mercedes EQV är en åttasitsig, framhjulsdriven minivan i samma storlek som Mercedes V-Klass. Batteriet på 100 kWh ger en räckvidd på upp till 40 mil. Motorn är på 150 kW (204 hk). Bilen kan snabbladdas med upp till 110 kW och kan då laddas från 10-80 % på bara ca 45 minuter. Säljstarten kommer att ske under de närmaste månaderna och bilen beräknas finnas i Sverige under hösten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.