Elbilen Honda E vinner designpriset Red Dot

Honda E har vunnit det unika designpriset Red Dot Award. Den internationella utmärkelsen premierar god formgivning och delas ut av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Tyskland.

Honda tilldelas den mest anrika utmärkelsen ”Best of the Best” för sin banbrytande design med Honda e. Elbilen fick också erkännande inom kategorin ”Smarta produkter”, där priset belyser Hondas engagemang att skapa vackra produkter som är designade utan kompromisser.

– Dessa prestigefyllda priser sätter strålkastarskenet på Hondas visionära och talangfulla designers. Som ett av de mest utomordentliga exemplen på modern bildesign på senare år, förtjänar Honda e verkligen hyllningen ”Best of the Best”., sade Executive Creative Director Makoto Iwaki, när han talade om Honda e.

Honda E har premiär i sommar

Den unika stads-elbilen har svensk premiär i sommar, då de första bilarna ska nå sina kunder. Honda e har ett batteri på 35,5 kWh vilket ger en räckvidd på 220 km. Grundpriset för Honda e startar på 370 200 kr. Advance-modellen startar på 399 000kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.