Årets prestandabil 2023 är en elbil och SUV

Juryn valde Kia EV6 GT till årets prestandabil på den anrika World Car Awards-galan i samband med bilmässan i New York i förra veckan. Bakom utmärkelsen fanns en jury med 100 biljournalister från 32 länder.

GT-varianten av Kia EV6 är rejält kraftfull. Den bjuder på en total effekt på 430 kW (585 hk) och klarar 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder. Toppfarten är hela 260 km/h.

– Det är en enorm ära att få det här priset av World Car Awards. I omställningen till världsledande leverantör av hållbara mobilitetslösningar, lämnar vi inget åt slumpen för att ta fram bilar som levererar praktiska egenskaper samtidigt som de inspirerar kunder genom att vara nyskapande, tekniskt avancerade och ha spännande design. Den här prestigefyllda utmärkelsen ger ytterligare en bekräftelse på att vår strategi är framgångsrik, kommenterade Ho Sung Song, vd och koncernchef för Kia Corporation.

De andra två finalisterna var Nissan Z och Toyota GR Corolla.

Nedan kan du se hur en Kia EV6 mäter sig mot en Lamborghini Aventador SVJ:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.