Det kommer 8 elbilar från Nissan inom fyra år

Konceptet IMx - en crossover

Nissan har presenterat sin långsiktiga strategi. Strategin sträcker sig fyra år framåt och kallas M.O.V.E. 2022. I planerna ingår åtta nya eldrivna bilar. Bland annat en eldriven crossover som vi kunnat berätta om tidigare. Den bilen ska stöpas ur konceptbilen IMx, som dök upp i höstas för första gången.

Nissan tror att att 40 procent av alla sina sålda elbilar i Europa 2022 kommer att gå på eldrift. Man räknar då med att sälja 1 miljon eldrivna Nissan om året. Redan 2021 kommer man elektrifiera hela sitt modellutbud av lyxmärket Infiniti. Om det blir renodlad eldrift eller hybrider framgår inte.

Nissan hoppas också på att ha utvecklat sin teknik för självkörande bilar. Tekniken går under namnet ProPilot. Inom ett år kommer man i Japan att börja testa bilar som klarar av att byta filer på motorvägen själv. En teknik som kommer att finnas tillgänglig i 20 bilmodeller år 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.