Mini visar upp klassisk Mini på el inför avtäckning i helgen

Om elbilen hade fått sitt genomslag 1957, hur hade den sett ut då? Det frågar sig Mini när de inför avtäckningen av sin kommande elbil visar en elektrifierad version av en klassisk Mini från 1957. Uppvisningen skedde i samband med ett event inför motormässan i New York som sätter igång i helgen.

Mini visar stolt upp bilen som ursprungligen är en helt vanlig klassisk Mini som fått en eftermonterad elektrisk drivlina bestående av batteripaket, elmotor och laddningsport. Tyvärr kommer vi inte att få se en produktionsversion av den klassiska originalmodell, men 2019 kommer vi däremot kunna lägga vantarna på en ny elektrifierad Mini.

Men till dess och inför avtäckningen i helgen visar Mini upp denna klassiska Mini på el i både film och bild som du kan se här nedan.

Mer om Mini

Om du är nyfiken på konceptet av det man tänker avtäcka 2019 kan du läsa mer om det här i en tidigare nyhet om Mini och deras satsning på el. Genom tidigare spionbilder har vi också kunnat se att arbetet rullar på i bra takt. Annars får vi säkert mer information i helgen.

Mini har lyckats väl i Sverige med att etablera sig för den som behöver en liten bil för stadsmiljö och att en eldriven sådan kan bli en succé känns givet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.