Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Om elbilen hade fått sitt genomslag 1957, hur hade den sett ut då? Det frågar sig Mini när de inför avtäckningen av sin kommande elbil visar en elektrifierad version av en klassisk Mini från 1957. Uppvisningen skedde i samband med ett event inför motormässan i New York som sätter igång i helgen.

Mini visar stolt upp bilen som ursprungligen är en helt vanlig klassisk Mini som fått en eftermonterad elektrisk drivlina bestående av batteripaket, elmotor och laddningsport. Tyvärr kommer vi inte att få se en produktionsversion av den klassiska originalmodell, men 2019 kommer vi däremot kunna lägga vantarna på en ny elektrifierad Mini.

Annons

Men till dess och inför avtäckningen i helgen visar Mini upp denna klassiska Mini på el i både film och bild som du kan se här nedan.

Mer om Mini

Om du är nyfiken på konceptet av det man tänker avtäcka 2019 kan du läsa mer om det här i en tidigare nyhet om Mini och deras satsning på el. Genom tidigare spionbilder har vi också kunnat se att arbetet rullar på i bra takt. Annars får vi säkert mer information i helgen.

Mini har lyckats väl i Sverige med att etablera sig för den som behöver en liten bil för stadsmiljö och att en eldriven sådan kan bli en succé känns givet.