SUV-variant av Nissan Leaf ska göra elbilen mainstrem

Nissan IMx KURO avtäckt på motormässan i Geneve.

Nissans designchef för Europa, Mamoru Aoki, menar att det är en SUV-variant av Nissan Leaf som kommer göra elbilen mainstream. Nissan har tidigare visat upp ett koncept av en större bil än Leaf som gått under namnet IMx Kuro.

Konceptbilen kommer bli verklighet, och erbjuder en interiör som är märkbart större än konventionella fordon. Rymden möjliggörs genom det platta batteripaketet i golvet och genom att mycket tekniskt bakom instrumentpanelen flyttats ut i motorhuven.

Exteriört beskriver Aoki bilen som väldigt Japanskt i sitt uttryck, med en talande, genuin och lyxig känsla.  Konceptbilen har en räckvidd på 60 mil, den drivs av två elmotorer med en totalt kraft på 320 kW eller ett vridmoment på 800 Nm, mer än en Nissan GT-R.

När får vi se en SUV från Nissan då? Om ett par år, säger Aoki.

Källa: InsideEVs

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.