Cupra-chefen vill förverkliga elbilen Cupra Tavascan: Det är en dröm för varumärket

Seats avknoppade prestandamärke Cupra kommer att lansera elbilen Cupra el-Born i början på nästa år. Elbilen kan ses som en sportig variant av systerbilen Volkswagen ID.3. Det blir således en liten sportig elbil.

Cupras Vd Wayne Griffiths nöjer sig inte där. Nu kämpar Wayne med att realisera konceptelbilen Cupra Tavascan. Tavascan är en betydligt större elsuv, som i konceptstadiet är utrustad med ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på över 450 kilometer. 0 till 100 km/h ska bilen klara på under 6,5 sekunder.

– Det är en dröm för varumärket och vi kämpar för att verkliga den. Det är ett projekt vi jobbar med, men vi är inte redo att kommunicera något datum eller tidplaner. Inte för att vi tivlar på att bilen kan bli verklighet, utanför för att vi har många andra modeller att lansera först, säger Wayne till Autocar.

Cupra Tavascan är märkets tolkning av en stilstudie i hur man ska designa en elbil. I fokus står den aerodynamiska formen, som ska minska luftmotståndet. Lättviktsmaterial ska hålla vikten nere och konceptet är tillverkat helt i kolfiber. Vi har tidigare skrivit om designvalen hos Tavascan i samband med motormässan i Frankfurt förra året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.