Här är elbilen Cupra Tavascan – ett koncept från Seats prestandamärke

Seats prestandamärke Cupra kommer att visa upp en elbil i samband med bilmässan i Frankfurt. Redan nu ger de oss en förhandstitt på konceptet. Det vi ser är en elbil i form av en sportig SUV crossover som fått namnet Cupra Tavascan.

Cupra Tavascan drivs av två elmotorer, en respektive fram- och bakaxeln som ger drivning på alla fyra hjulen. Tillsammans ger de bilen en effekt på 225 kW (306 hästkrafter). Elbilen klara 0 till 100 km/h på under 6,5 sekunder. Tavascan är utrustad med ett  77 kWh-batteripaket som ger elbilen en räckvidd på upp till 450 km.

Bilen bygger på den koncerngemensamma elbilsplattformen MEB. Batteripaketet sitter monterat i golvet, som på alla MEB-baserade elbilar, vilket ger konceptbilen en låg tyngdpunkt vilket i sin tur ger bilen dynamiska köregenskaper.

– Bilens exteriör ska kommunicera prestanda och effektivitet, med målet att försöka fånga en dynamisk, atletisk look, skriver Cupra.

”Luftintagen ökar effektiviteten genom att låta luften smidigt strömma längs karossen samt ser till att batteripaketet får ordentlig kylning. Bak hittar vi en diffusor som förutom att optimera aerodynamiken också förstärker den redan potenta högprestandalooken ytterligare.”

Konceptbilens interiör ska präglas av kontrasterande färger, kolfiberstrukturer och av dynamisk teknik och design. Resultatet är, skriver Cupra, en kupé som är lika lätt som den är avancerad. De skålade, läderklädda 3D-stolarna erbjuder såväl form och funktion som komfort och säkerhet medan den vingformade instrumentpanelen, som ser ut att sväva fritt, förstärker intrycket av rymd. På förarplats levererar en digital 12,3″-instrumentskärm all nödvändig information, infotainmentsystemet har en 13″-display.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.