Carla säljer begagnade elbilar med hemleverans

Pressbild: Carla

Patrik Illerstig, tidigare onlinechef på Volvo Cars, och tech-entreprenören Niklas Jungegård såg en växande marknad för begagnade elbilar. Därför grundade duon bolaget Carla som ska fokusera på att sälja begagnade elbilar och leasa elbilar online med hemleverans.

Genom att kapa mellanhänder och sälja online är målsättningen att erbjuda de bästa priserna på marknaden i kombination med de snabbaste leveranstiderna. Oavsett var man bor i landet garanterar Carla hemleverans på 72 timmar.

För att göra det tryggt för köparen genomgår alla bilar en noggrann inspektion innan försäljning. Det inkluderar också en utförlig battericertifieringsprocess. När en elbilsägare vill byta bil kan de sälja den till Carla som leaser eller säljer den vidare.

– Marknaden för elbilar kommer att dominera i framtiden, samtidigt som konsumenternas efterfrågan för e-handel ökar explosionsartat. Vi tror att hur man köper bil framöver kommer att påminna allt mer om retail där trenden går mot direct-to-consumer kombinerat med en stark varumärkesupplevelse, både på nätet och fysiskt, förklarar Patrik Illerstig, VD Carla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.