Video: Uppstickaren Lucid Motors har levererat elbilen Lucid Air till de första kunderna

I helgen startade leveranserna av den första elbilen från uppstickaren Lucid Motors. Den nya elbilen som fått namnet Air utmärker sig på många sätt. Dels ska den bjuda på högsta möjliga lyxkänsla men också en imponerande räckvidd på över 800 kilometer.

Lucid Air blir därmed den elbil som idag erbjuder den längsta räckvidden bland alla elbilar i serieproduktion. Men ska du ta del av prestandan och lyxen får du också betala för den. Lanseringsversionen Dream Edition har ett startpris på omkring 1,5 miljoner kronor.

I videoklipp kan vi se de nyblivna ägarna rulla iväg till jubel och applåder från Lucid Motors personal.

https://www.youtube.com/watch?v=HoztbinnpSk

Under evenemanget levererades ett tjugotal bilar. Förhoppningsvis kommer vi snart att få se de första recensionerna och testerna från riktiga kunder som delar med sig av sina nya bilar på sociala medier.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.