Cadillacs handbyggda elbil i produktion

Amerikanska lyxmärket Cadillac har en hel del elbilar på gång. Till Sverige kommer bland annat Cadillac Lyriq i år. Men portföljen är bredare än så och flaggskeppet och den ultimata lyxmodellen är utan tvekan Celestiq.

Modellen presenterades i oktober 2022 och nu berättar Cadillac att bilen har gått i produktion. Det handlar inte om någon volymproduktion. Celestiq kommer tillverkas i en begränsad upplaga och byggas för hand i Michigan.

Modellen bygger på GM:s BEV3-plattform och har ett batteri på 111 kWh. De två motorerna i bilen levererar 600 hästkrafter och tar bilen från 0 till 100 km/h på strax under fyra sekunder.

Skärmen fram mäter 55″. I bilen finns också 38 högtalare.

Det är inte heller någon billig skapelse. Priserna startar på 340 000 dollar, och det är före alla de individuella inredningsval som man tillåts att göra som köpare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.