Brand vid Teslas fabrik i Berlin – miljöorganisation kräver återigen produktionsstopp

Tidigt på tisdagsmorgonen fattade det eld i en hög med kartonger i anslutning till Teslas fabrik utanför Berlin. Brandkåren har fått elden under kontroll, ingen ska vara skadad och saneringsarbete pågår.

Larmet inkom vid 03.00 inatt. Runt 800 kubikmeter kartong ska ha fattat eld, rapporterar tyska tidningen RBB24. Orsaken till branden är ännu inte klarlagd. Enligt en presstalesperson har polisen startat en utredning. 

Enligt uppgifter tog det flera timmar att få branden under kontroll. På plats arbetade 50 brandmän, inklusive 12 brandmän från Teslas egna brandkår för att få branden under kontroll.

Med anledning av branden kräver medlemmarna i medborgarinitiativet Grünheide och föreningen för natur och landskap i Brandenburg att produktionen omedelbart ska stoppas.

– Denna händelse är en av ett antal incidenter som utgör ett hot mot grundvattnet i vattenskyddsområdet, säger föreningen i ett brev.

Hur branden har påverkat produktionen idag är dock oklart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.