Bentley visar kommande elbilar genom nya modellen Mulliner Batur

Bentley har i dagarna visat upp en ny bil, en lyxig coupé under namn Bentley Mulliner Batur. Bilen ska tillverkas i endast 18 exemplar och är visserligen utrustad med förbränningsmotor. Men bilen ger också en inblick av Bentleys kommande elbilar.

Planen är att Bentley ska lansera sin första elbil 2025. Batur ger oss en förhandstitt på Bentleys formspråk för elbilar. Nyckelorden är ”starkare, djärvare design men fortfarande elegant och graciös”.

– Batur är en viktig bil för Bentley. Mycket mer än bara arvtagaren till den mycket framgångsrika Bacalar. Batur visar designriktningen som vi tar i framtiden när vi utvecklar vårt utbud av elbilar, förklarar designchefen Andreas Mindt.

Trots att Bentlys kommande elbil inte kommer behöva inhysa en stor skrymmande V12:a ska Bentleys långa ikoniska huv finnas kvar även på märkets elbilar. Bentley kallar den för ”den ändlösa huven” och menar att den är ett viktigt signum för Bentley.

Samtidigt lyfter man fram aerodynamiska tillägg som en främre splitter, sidokjolar och bakre diffusor, här tillverkade i kolfiber eller ny, hållbar naturfiberkomposit.

– Sammantaget är formerna renare och förenklade, och vi förlitar oss mer på kurviga ytor delade på rätt ställen för att reflektera ljus och mörker och ge mer muskler till designen, fortsätter Andreas Mindt.

Några detaljer om prestanda eller vad mer vi kan förvänta oss av Bentleys kommande elbilar framkommer inte. Bentley Batur är dock den mest kraftfulla bilen som företaget utvecklat, med över 740 hästkrafter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.