DeLorean visar koncept på eldriven kombi – Alpha5 Plasmatail

I våras var det premiär för DeLoreans nytolkning av den ikoniska bilmodellen DMC-12. Då visade man för första gången upp elbilen DeLorean Alpha5 med planen om att starta tillverkningen och leveranserna till 2024.

Idag delar DeLorean med sig av två nya koncept. Det ena är ett ganska lättolkat koncept i form av en förlängd kombivariant av Alpha5. Den kommer gå under namnet Apha5 Plasmatail.

Precis som Alpha 5 blir den endast fyrsitsig, men i Plasmatail-utförandet får vi ett betydligt större bagageutrymme. DeLorean har också behållit måsvingedörrarna på kombivarianten.

Planen är att Alpha5 ska gå i produktion till 2024 och detsamma gäller för kombivarianten Plasmatail. DeLorean nämner inget om prestanda, men den lär matcha prestandan i Alpha5. Alltså runt 480 kilometer i räckvidd, en toppfart på 250 km/h och sprinten 0–96 km/h (0–60 mph) på 2,99 sekunder.

Futuristiskt koncept

Sedan blir det lite mer futuristiskt och svårtolkat. DeLorean visar dessutom upp ett koncept på en eldriven offroad-elbil. Den ska föreställa hur våra elbilar ser ut 2040 och får namnet DeLorean Omega.

Inspirationen ska komma från Baja-racingbilarna. I övrigt finns det inte så mycket att säga om konceptet då DeLorean inte berättar mycket mer.

DeLorean har också i dagarna visat upp DeLorean Alpha 5 för motorjournalister i samband med bilmässan Monterey Car Week. Genom ett gäng videoinslag kan du få en närmare titt på Alpha 5. De kan du se här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.