Atlas ska bli Afrikas första elbil – designad i Marocko

Atlas E-Mobility Group är en ny elbilsstartup med säte i London som vill starta leveranserna av en ny unik elbil till 2027. Det unika är att elbilen ska rikta sig till Afrika. Företaget vill påskynda elektrifieringen på en marknad som dagens tillverkare inte riktar in sig på.

Även om företaget har sitt huvudkontor i London så ska den nya elbilen både utvecklas och designas i Tangier, Marocko. Målet är en elbil inspirerad av marockansk design som ska tilltala kunder på marknader i Europa, Mellanöstern och Afrika. Produktionsstarten är planerad till 2026.

– Atlas finns för att ta tillvara på den marockanska andan av strävan, uppfinningsrikedom och ett långvarigt rykte om excellens inom global fordonstillverkning. I kombination med brittisk expertis inom fordonsindustrialisering och genom att använda en beprövad elbilsarkitektur från en etablerad biltillverkare kommer Atlas att skapa ett elfordon som gynnar entreprenörskap, miljömässigt ansvar och ett socialt värde till Afrika och världen utanför, säger Mohammed Yehya El Bakkali, medgrundare och VD för Atlas E-Mobility Group.

Elbilen från Atlas ska bli effektiv och prisvärd med praktiska lösningar som passar en tillväxtmarknad med liten eller ingen el. Man kommer därför fokusera särskilt på ”räckviddsförbättrande teknologier”, batteritillverkning och dessutom påskynda utbyggnaden av ett laddningsnätverk anpassat för regionens förutsättningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.