Lancia visar teasers på en första elbil inför premiären på lördag

Cirkulära former är ett genomgående inslag i konceptet.

Italienska Lancia är sedan 2021 en del av Stellantis-koncernen och nu siktar man på en ordentlig återstart. Det gör man så klart då i elektrifieringens fotspår. Den 15 april kommer man visa upp ett första koncept på en elbil.

Konceptet ska illustrera Lancias väg framåt under de kommande tio åren. Som en uppvärmning inför premiären delar Lancia med sig av flera teaserbilder på den kommande elbilen. Bland annat en närbild på sätena som är inspirerade av en Cassina-fåtölj.

– Det är en 100 procent elektrisk konceptbil. Konceptet är den första bilen i Lancias nya era som inkluderar funktioner som kommer att finnas på framtida modeller när det gäller design, hållbarhet, teknik och elektrifiering. Jag är säker på att det kommer att imponera på alla Lancias varumärkesälskare runt om i världen, berättar Luca Napolitano, VD för Lancia.

Premiären kommer sändas på lördag, med start klockan 1 och går att se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.