Här bygger Ionity nya snabbladdare i Sverige – 9 utpekade platser

Laddningsnätverket Ionity har börjat växa allt snabbare i år, lagom inför sommaren nådde Ionity totalt 150 laddpunkter fördelade över ett 20-tal stationer i Sverige. Flera nya stationer är dessutom under uppbyggnad.

Ionity har nio stycken pågående uppbyggnadsprojekt i Sverige just nu. Bland annat i Kungälv strax norr om Göteborg samt en station i Jönköping. Speciellt Jönköping har blivit en viktig knutpunkt för elbilister på genomresa mellan landets tre största städer.

I Jönköping finns bland annat en av Sveriges största laddstationer, med 40 snabbladdare från Tesla, som ofta har en hög beläggningsgrad.

Längre norr över bygger Ionity sju nya stationer. Dessa kommer förläggas i Malung, Umeå, Skellefteå, Storuman, Arvidsjaur, Arjeplog samt Jokkmokk.

Ionity planerar dessutom för att bygga allt fler större stationer. Målsättningen är att stationer vid de största och mest trafikerade rutterna alltid ska ha minst 12 snabbladdare eller fler.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.