Lucid Motors nästa elbil ska utmana Tesla Model 3/Y

Lucid Gravity.

Under en ceremoni inledde den amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors det man beskriver som sin ”andra fas” vid sin produktionsanläggning i Arizona, USA. Det är här som Lucid kommer att tillverka sin nya lyxiga suv Lucid Gravity.

Men under invigningen blickade Lucid också ännu längre fram. Lucids VD Peter Rawlinson berättade att man arbetar på en tredje modell och visade upp en liten teaser från scenen. I samband med det sa han också att bilen ska ses som en direkt utmanare till Tesla Model 3 och Model Y.

VD Peter Rawlinson visar en teaser på Tesla-utmanaren.

Derek Jenkins som är designchef på Lucid Motors förtydligade ytterligare:

– Mellansegmentet är superspännande. Hela poängen med allt detta är att etablera oss i lyxsegment och sedan ta en allt bredare roll, fortfarande med all kapacitet och teknik, och bli mainstream, berättade Derek Jenkins.

– Så håll utkik. Vi kommer att säga så mycket vi kan så snart vi kan, men jag kan säga att designen är ganska solid vid det här laget, men det finns fortfarande saker som granskas, tillade Derek Jenkins.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.