Aehra ska tillverka lyxiga elbilar – knyckt designer från Lamborghini

Många nya spelare har tagit tillfället i akt att försöka slå sig in på bilmarknaden i samband med skiftet till elbilar. Precis nu knackade en ny spelare på dörren.

Under namnet Aehra ska vi få se en serie ultrapremium-elbilar som ska få alla nivåer av komfort, utrymme och körkänsla att blekna. Bolaget med säte i USA lovar att visa upp två elbilar redan till hösten inspirerad av italiensk design.

Det rör sig om två modeller, en suv och en sedan. Målet är att utmana biltillverkare som Porsche, Lucid och Tesla. Den senaste tekniken ska ge elbilar med upp till 800 kilometer i räckvidd.

– När Aehra når marknaden kommer många av de utmaningar som håller tillbaka elbilstillverkare idag inte längre att vara ett problem. Räckviddsångest kommer inte kunderna att bry sig om. Istället kommer det vara de återstående delarna av kundupplevelsen: fordonsdynamik, fordonsformer och alla upplevelser kring användning och ägande av fordonet, säger Hazim Nada, medgrundare till Aerha.

De två modellerna är planerade att gå i produktion till 2025. Även de första kundleveranserna ska starta det året. Volymerna ska initialt vara små och man fokuserar på 25 000 elbilar per modell och år.

Om Aehra blir ännu ett uppstartsföretag som inte lämnar ritbordet återstår att se. Vi får se hur långt Aehra har kommit i samband med den utlovade presentationen till hösten. Idag har Aehra inget att visa upp förutom en logotyp och att man lockat till sig Filippo Perini som tidigare var chef för Lamborghinis designcenter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.