2026 och 2033 – årtal att komma ihåg där Audi fasar ut förbränningsmotorn

Konceptet Audi A6 Avant e-tron.

Audi bekräftade återigen i veckan att man fortfarande är fast beslutna vid att bli ett helt elektriskt bilmärke från 2033. De sista nya Audi-modellerna för förbränningsmotorer kommer att lanseras 2026, sa Audis VD Gernot Döllner i samband med företagets årliga mediakonferens.

– Vår vision är ganska tydlig, vi satsar fullt ut på elektrisk mobilitet, sa Döllner under konferensen. Audi kommer under de kommande tio åren att erbjuda en mix av drivlinor parallellt fram till att man endast säljer helt eldrivna modeller övergången.

Igår visade Audi upp sin senaste elbil Q6 e-tron. Den bygger på en helt ny elbilsplattform som utvecklats i samarbete med Porsche. Senare i år kommer kombin Audi A6 som elbil. Dessa modellerna tillsammans med nya modeller kommer innebära att Audi kommer erbjuda en eldriven modell i varje kärnsegment från 2027.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.