Mercedes AMG bekräftar eldriven prestandakärra

Mercedes ska förverkliga sitt vilda koncept Vision AMG och lansera det under 2025. Nu får vi se de första maskerade bilderna på bilen som snurrar runt i snön i norra Sverige. Den kommande modellen bygger på Mercedes AMG-specifika plattform AMG.EA som är speciellt framtagen för extra högpresterande fordon.

Själva hjärtat i bilen är en innovativ elmotor vid namnet Axial Flux Motor som utvecklats av Mercedes-ägda YASA. Den är särskilt kompakt och lätt och ska leverera betydligt högre effekt än andra konventionella elmotorer. Den färdiga bilen väntas få över 1000 hästkrafter i total motoreffekt från två motorer.

Det ursprungliga konceptet Vision AMG ser du nedanför. Riktigt så spejsat verkar däremot inte produktionsversionen bli. Även om det går att urskilja den sluttande bakdelen från konceptet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.