Video: Xpeng demonstrerar sin självkörande mjukvara i tät stadstrafik

Precis som Tesla arbetar den kinesiska utmanaren Xpeng på att bygga självkörande elbilar. Snart är man redo att lansera sin motsvarighet till Teslas självkörande mjukvara ”FSD Beta”.

Xpeng kallar sin variant för City Navigation Guided Pilot (City NGP). Inför en stundande officiell lansering i Kina ger Xpengs ingenjörer oss nu en demonstration på vältrafikerade gator utanför XPengs huvudkontor i Guangzhou.

I demonstrationen får vi se en Xpeng P5 köra 26 kilometer som bland annat bjuder på 34 trafikljus, tio filbytet, 14 svängar, en u-sväng och en rondell.

City NGP är en del av Xpengs förarassistantsystem Xpilot 3.5. Det bygger bland annat på två lidar, fem vågradar, tretton kameror och gps-systemet.

Bonusvideo: I en annan video får vi möta Wu Xinzhou som arbetar vid Xpengs Autonoma utvecklingscenter och Xpeng-grundaren He Xiaopeng. Tillsammans diskuterar de hur systemet fungerar, och vilka utmaningar man stått inför under utvecklingen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.