Video: Lotus smygvisar kommande elbilen Lotus Emeya

Lotus Emeya.

Lotus gör sig nu redo för att lansera sin nästa elbil. Det är konceptet Type 133 som förverkligas och blir Lotus Emeya. ”En helt eldriven hyper-GT”, skriver Lotus kort om modellen som man nu ger en första smygvisning av inför den stundande premiären.

Lotus Emeya kommer att bygga på samma plattform som suven Lotus Eletre. Sedan tidigare är det bekräftat att den får ett batteri på 112 kWh och en räckvidd uppåt 650 kilometer (WLTP). De två elmotorerna kommer att leverera en totaleffekt på upp till 675 kW (905 hk).

En av paradgrenarna för Geely-plattformen SEA-S som sitter i både Eletre och kommande Emeya är snabbladdningen. Det stora batteriet ska kunna ladda med effekter på upp till 350 kW vilket ska ge 10 till 80 procent på mindre än 20 minuter.

I en video får vi en första titt på modellen inför premiären som är planerad till den 9 september. Lotus har tidigare sagt att man vill utmana modeller som Porsche Taycan och Tesla Model S med Emeya.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.