Prestandan på sportbilen MG Cyberster avslöjad – visas på bilmässa i september

MG Cyberster.

Brittiska biltillverkaren MG, som senare blivit kinesisk, firar 100 år nästa år. I samband med det lanserar man den eldrivna roadstern MG Cyberster som en hyllning till märkets historiska arv. Bilder på den produktionsklara roadstern har vi fått se. Men nu avslöjas också detaljerna om drivlinan och dessutom att den snart också visas upp för allmänheten i Europa.

MG Cyberster får en kraftig uppsättning motorer med en totaleffekt på 400 kW (536 hk). De levererar ett hisnande vridmoment på hela 725 Nm. Kraften kommer från ett batteri på 77 kWh som dessutom ska ge en räckvidd på 579 kilometer. Men då enligt den väldigt generösa kinesiska mätmetoden CLTC. Runt 400 kilometer är sannolikt en mer realistisk siffra under optimala förhållanden.

Viktmässigt väger Cyberster in på strax under 2000 kilo, men trots den klarar den av att göra 0 till 100 km/h på imponerande 3,2 sekunder. En nödvändighet för en sportbil så klart.

– Vår avsikt var att skapa en helt ny roadster redo för en ny generation av sportbilsförare och som öppnar ett djärvt och övertygande nytt kapitel för MG. Fokuset för Cyberster var att skapa en design som respekterade varumärkets berömda förflutna, säger MG:designchef Carl Gotham.

Visas i september

MG Cyberster.

MG Cyberster kommer ha sin officiella premiär i samband med bilbässan i München som startar nästa vecka. Det vid sidan av nya prestandamodellen MG4 Xpower och Marvel R Performance.

– Vi ser fram emot att välkomna alla till MG-montern. Där de kommer att kunna ta en första titt på tre av våra mest prestandafokuserade och spännande modeller. IAA Mobility 2023 är en idealisk plattform för att få kontakt med bilister och visa MG:s spännande framtid, säger Jan Oehmicke, chef för MG i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.