Uppgifter: Lexus har namnskyddat en 7-sitsig elbil

Lexus kan ha en större eldriven sjutsitsig SUV på gång. Det avslöjar nya namnbeteckningar som Lexus varumärkesskyddat i Europa. Bland de registrerade modellnamnen syns Lexus TZ 450e och TZ 550e.

Följer vi Lexus namnlogik är det möjlig att lista ut vad det handlar om. Precis som Lexus första elbil RZ 450e så finns det en direkt motsvarighet med förbränningsmotor. Den har namnet Lexus RX.

Det kan tolkas som att Lexus TZ, där Z står för ”zero” (nollutsläpp), kan bli en direkt motsvarighet till Lexus nyligen lanserade sjusitsiga TX. Tilläggen 450e och 550e antyder sannolikt två olika storlekar på batteripaket eller motoreffekt.

Electrek misstänker att den nya modellen kan bli baserad på nästa generationen elbilsplattform från Toyota med lansering 2026. En elbil av detta format är sannolikt för stor för den nuvarande E-TNGA-plattformen som sitter i Lexus RZ 450e.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.