Audi och SAIC Motors överrens om partnerskap kring elbilar

Pressbilder: Audi

Under de senaste veckorna har rapporter om att Audi letat efter en partner för att påskynda utvecklingen av elbilar cirkulerat i media. Nu kommer en bekräftelse att Audi funnit lyckan hos kinesiska bilkoncernen SAIC Motors.

Audis egna utveckling av en elbilsplattform har försenats. Det har gjort det svårt för tillverkaren att konkurrera med de europeiska och kinesiska elbilstillverkarna. Särskilt tufft går försäljningen av elbilar i Kina där Audi tappat marknadsandelar.

Det är SAIC Motors själva som genom ett uttalande bekräftar det nya avtalet:

– Alla intressenter är överens om att den kinesiska bilmarknaden är mitt uppe i den största omvandlingen i sin historia, därför kommer vi gemensamt att arbeta på ett strategiskt tillvägagångssätt som garanterar vår framtida framgång.

Enligt tidigare uppgifter kan Audi använda en plattform från SAIC Motors nya premiummärke IM Motors där också e-handelsjätten Alibaba är delägare.

Partnerskapet är inte särskilt långsökt. Audis moderbolag Volkswagen har redan SAIC Motors som tillverkningspartner i Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.