Tillverkningen av Cupra Tavascan har startat – skeppas från Kina

Cupra berättar att man i mellandagarna dragit igång tillverkningen av sin nästa elbil Cupra Tavascan. Det är en elbil som i koncernportföljen kan motsvara Volkswagen ID.5 eller Skoda Enyaq Coupé.

Till skillnad från koncernsyskonen tillverkas Tavascan inte i i Europa. Istället produktionen förlagd vid Volkswagens anläggning i kinesiska Anhui. Därifrån skeppas sedan bilarna till den europeiska marknaden.

Cupra Tavascan kommer att erbjudas i två varianter i Sverige. Bakhjulsdrivna Tavascan Endurance med en räckvidd på upp till 547 kilometer från ett batteri på 77 kWh. Den har en motor på 210 kW (286 hk) och ska klara 0 till 100 km/h på 6,9 sekunder.

Den andra varianten är fyrhjulsdrivna Tavascan VZ med en motoreffekt på 250 kW (340 hk) och och förmågan att klara sprinten 0 till 100 km/h på 5,6 sekunder. Räckvidden är upp till 517 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.